Anders Josefsson

Anders Josefsson

 

Anders har mer än 20 års erfarenhet inom westernridning. Ett aktivt kunskapssökande under dessa år har gett honom en bred kompetens inom westernridning och då främst reining. Det är med utgångspunkt i denna kunskap och erfarenhet som Anders har utvecklat sin träningsfilosofi.

 

Hästen talar om när vi tränar den rätt

Min träningsfilosofi bygger på samarbete och mjukhet. Att aldrig nöta för länge utan nöja sig med att hästen gör rätt en gång och bygga vidare på det vid nästa träningstillfälle. Hästen har inte valt att bli reininghäst och det är något vi måste vi ha respekt för. Vi måste träna våra hästar på ett mjukt sätt för att få den att tycka om att göra manövrarna för oss. Den ska ha respekt för oss som ryttare men respekten får vi aldrig genom att den känner rädsla. Hästen vill så gärna leva upp till våra förväntningar så det är viktigt att vi har bra förväntningar. Och hästen talar om när vi tränar den rätt eller fel så lyssna på den.

 

Drivkraften hämtar Anders ur vänskap och förtroende med sina hästar. Ingen häst är den andra lik och utifrån detta behöver vi träna varje häst individuellt.

 

Anders är landslagsryttare och har under flera år varit verksam i Europa. Sedan september 2014 är han återigen bosatt i Sverige. Han är flerfaldig svensk mästare i Reining och har många års erfarenhet av nationella och internationella tävlingar inom Reining.

 

 

 

  • Träning av häst och ryttare
  • Tävling
  • Non Pro-coachning
  • Clinics
  • Försäljning av hästar

 

 

 

"Mitt mål är att hjälpa dig att nå dina"